Over het boek en inhoudsopgave
Genre: Reizen / Humor
Illustraties: 32 pagina’s
Omvang: A5 . Zachte maar stevige omslag, voorzien van een mooie, glanzende, beschermende laag. Garenloos gebrocheerd.
ISBN: 978-94-022-3354-4
Aantal pagina’s: 212
Prijs: € 16,50
incl. verwerk- en verzendkosten binnen Nederland
Hoofdstuk 1 De versnellingspook in je hand
Wat te doen als je in een Thais Nationaal Park, waarin naar verluid o.a. tijgers leven, in het donker je huurauto in de 1e versnelling wil zetten en je vervolgens de pook los in je hand hebt? En als de laatste bezoekers waarschijnlijk het park al hebben verlaten?
Hoofdstuk 2 Can I speak to the manager please?
Een groepsreis in Sri Lanka: over pauwen en konijnen, een verwoestende cycloon en hoe een hotelmanager de maaltijden verbetert.
Hoofdstuk 3 Mijn broer rijdt hier verder want hij heeft wel een rijbewijs
Wat is het onveiligst in Egypte? Een soldaat met een Kalasjnikov, een taxichauffeur zonder rijbewijs of een politieagent met z'n kameel die beiden op een fooi uit zijn die ze niet krijgen?
Hoofdstuk 4 Oost-Indisch doof & You sit!
Zowel taalbarrières als talenkennis kunnen soms heel nuttig zijn. Als een corrupte agent je wil bekeuren, bijvoorbeeld. Of als je op een markt verstaat wat een artikel werkelijk moet kosten. Of als iemand je vriendelijk aanbiedt te gaan zitten met de woorden "You…sit!"
Hoofdstuk 5 Autoverhuurders
Waarom huurauto's altijd grijs zijn en je nooit de auto krijgt die je besteld hebt. En waarom wij in Panama uiteindelijk op stap mochten met een auto die in Nederland bijna een ton kost.
Hoofdstuk 6 En ook graag de spaarpunten alstublieft
Een spaarprogramma van een camperverhuurder in Nieuw-Zeeland zorgt bijna voor een drooglegging tot ver na de kerst.
Hoofdstuk 7 Privileges
Een gesprek met de premier van Bhutan en een bezoek als Business Class reiziger aan de cockpit van een Druk Air vlucht.
Hoofdstuk 8 I have to go to workshop
In India is alles anders. Hoe je een uur in een mensen-kamelen- en olifantenmassa kan stilstaan. En waarom de garage niet alles hoeft te repareren wat duidelijk kapot is.
Hoofdstuk 9 Zeldzame dieren
Een slingeraap die uit een boom valt in de Panamese jungle en hoe we iedere keer in Tasmanië het moeilijk waar te nemen vogelbekdier zagen.
Hoofdstuk 10 Amerikanen
'Shoeless in Seattle’ en de Amerikaan die auto's uit de goot tilt.
Hoofdstuk 11 Vliegen
Van de ene op de andere dag mag er in heel India maar 15 kilo bagage worden meegenomen. Maar met 20 kilo handbagage het vliegtuig in lukt dan weer wel.
Hoofdstuk 12 De interviews
Anchorman Peter Harvey van het Australische ABC nieuws interviewt ons in het museum van filmster Russel Crowe. Maar pas op Vancouver Island's Chek News halen we het nieuws.
Hoofdstuk 13 Een camper in Chili
Met een barbecuerek als raam rijden we in Chili in een van de weinige campers rond. Is dat nu een aardbeving waar we van wakker worden?
Hoofdstuk 14 Uitnodigingen
Worden we nu ontvoerd in Thailand, of is het een gewone uitnodiging? En een bezoek thuis aan een singer-songwriter van Bollywood films en haar man.
Hoofdstuk 15 Kampvuur
We laten het maken van een kampvuur graag aan anderen over. Het enige wat we brandend krijgen is een krant.
Hoofdstuk 16 Hoe een Tv-programma wordt gemaakt
Met de BBC aan het ontbijt en waarom een survivalprogramma niet is wat het lijkt.
Hoofdstuk 17 Zonder stroom
Geen stroom maar wel 10 neushoorns in Swaziland. Maar juist wel stroom in Santa Fe - als enige.
Hoofdstuk 18 Restaurant
Een Franse ober serveert geen Amerikaans frisdrankje. En een Thaise ober is misschien geen ober.
Hoofdstuk 19 Laos pioniers
Illegaal Laos inkomen blijkt eenvoudig. Maar Laos uitkomen als er één vliegtuig uitvalt is juist weer heel moeilijk. Althans in 1995.
Hoofdstuk 20 Overstroming in Vietnam
Buschauffeurs smokkelen drugs. De nationale luchtvaartmaatschappij misbruikt overstromingen om een niet rendabele vlucht uit te stellen.
Hoofdstuk 21 Te slim af
De internet terminal van een hotel biedt interessante mogelijkheden. En besparen op een taxi blijkt soms juist niet zo slim te zijn.
Hoofdstuk 22 What’s in it - stones?
In Honduras bevat onze zware bagage iets wat de gids later hard nodig heeft. Een gedwongen avondwandeling in Trujillo want taxichauffeurs vinden het te gevaarlijk om te rijden.
Hoofdstuk 23 Huurfietsen en een gammele huurbrommer
Of je nu fietsen of brommers huurt in sommige niet westerse landen, vroeg of laat loopt de ketting eraf of is je band lek.
Hoofdstuk 24 Een verblijf vinden
Hoe je een Australische koekoeksklok tot zwijgen brengt en onder welke voorwaarde je in Jordanië de Honeymoon Suite krijgt.
Hoofdstuk 25 Crocodile Dundee & Cute fake elephants
Toeristen bedenken namen voor huisjes en kamelen en de eigenaar heeft geen flauw idee wat ze betekenen. In Disneyland Hong Kong raakt een boot vol Chinezen in vervoering over een nepolifantje.
Hoofdstuk 26 What’s in it, a Christmas tree?
Met de tent naar Australië? Die stuur je gewoon per post. En dan blijkt het wel degelijk koud te kunnen zijn in de zomer.
Hoofdstuk 27 Artsen
Een Engelse huisarts verwijdert een teek op een nu discutabele manier. Twee giechelende Thaise artsen wekken weinig vertrouwen in de beoogde behandeling.
Hoofdstuk 28 Vrijheid van meningsuiting
Jordaniërs durven meer te zeggen in de woestijn. Krijg je Ollie B. Bommel wel China in?
Hoofdstuk 29 Gevaarlijke dieren
We zien wel de Tasmaanse Duivel, niet de Tasmaanse Tijger en wel de Bengaalse tijger. En trappen net niet op een pofadder in Bontebok Nationaal Park.
Hoofdstuk 30 De lama & de Terminators
In Nepal is een wel heel jonge lama al snel meer geïnteresseerd in zijn gewelddadige speelgoedpoppen dan in zijn heilige taak. En in Lubhu komen we op de TV.